Naar de homepage

Voorbeelden van kistjes en projecten

Projecten

Het Goudkistje is op allerlei manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld voor een buurtproject, straatmuseum, wandelroute of tentoonstelling. Bekijk de verschillende projecten die zijn georganiseerd door gemeenten, woningbouwcorporaties, welzijnsorganisaties, bewoners etc.

Straatmuseum Enschede

In Enschede werd op zondag 12 juli 2009 een bijzonder museum geopend, het Straatmuseum Cultuurmijl waarbij bewoners en instellingen langs deze culturele route een eigen kunstkastje (Goudkistje) met mooie, bijzondere en leuke dingen kunnen vullen. Op deze manier laten alle deelnemers zien wat voor hen kunst betekent. Het Straatmuseum is een initiatief van de gemeente Enschede waarop met veel enthousiasme werd gereageerd. Zo'n veertig bewoners langs de Cultuurmijl hebben zich voor een kunstkastje aangemeld. Ook instellingen langs de Cultuurmijl als Concordia, 21rozendaal, Rijksmuseum Twente, Volksuniversiteit Enschede, Cineast, een lagere school en een kerk doen mee. Zo ontstaat er een hele gevarieerde route met de meest verassende kunst en verhalen. De kastjes werden zondag feestelijk geopend door Liesbeth Leerkotte (CBK Concordia) en de meester in comedy en improvisatie, de museumsuppoost Frank Los. De kunstkastjes werden een voor een geopend met het doorknippen van de symbolische roze lint. Vanaf de Stroinksbleek in Roombeek tot aan de binnenstad van Enschede met het eindpunt het café Bolwerk, was het lachen en gieren geblazen door de gezellige sfeer en de grappen van de Straatmuseum suppoost. Zelfs de regen kon de leuke sfeer niet bederven, de opening van het Straatmuseum was een enorm succes.

Bekijk het filmpje van ReflectorRec van de feestelijke opening van het straatmuseum.

Lees meer in de krantenartikelen Cultuurmijl krijgt een gouden randje en Hoofdrol voor Boris in kunstproject in de Twentse Courant Tubantia.